Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Need your help in translating this recipe from Turkish
PostPosted: Sat Apr 23, 2016 4:35 pm 
Offline

Joined: Sat Apr 23, 2016 3:39 pm
Posts: 1
Merhaba everyone!
I'm trying to cook pickled Cherry Laurel or Karayemiş Kavurmasi Taflan. There's an important step which is removing kernels with salt. But I cannot translate it right to understand.
These are taken from different recipes, I think this describes the same process:

- Daha önce tuzlanmış Taflanın çekirdekleri çıkarıldıktan sonra suya ko­nularak tuzunun çıkması sağlanır

- Salamura karayemişin çekirdeğini çıkarın ve fazla tuzunun gitmesi için yarım saat suda bekletin.

- Salamuranın çekirdeklerini çıkartıp akşamdan suya koyuyoruz. Suyunu devamlı değiştirip tuzunun çıkmasını sağlıyoruz. Bu işlem önemli yeterince suyunu değiştirmessek kavurmamız tuzdan yenmez. Tuzu çıkan kirazların süzüp kenara koyuyoruz.

- Tuzla biraz karıştırıp sabaha kadar bekletin. Sabah bir kavanozun içine bir kat tuz, bir kat karayemiş olarak diziyorsunuz. Azına kadar su doldurup kabı ve serin ve ışık almayan bir yerde bekletin.

- yaklaşık 2 bardak kadar tuzlu taflanın çekirdeklerini çıkarıp içi su dolu derin bir kasede bir gece boyunca(5-6 saat) suyunu değiştirerek tuzunu çıkaralım. Daha çabuk tuzu çıksın acelemiz var diyorsak su dolu tencereye taflanı koyup 7-8 dakika ocakta kaynatıp süzün ve soğuk sudan geçirin.


Can anyone please explain to me what's written here? Tesekkur so much!


Top
 Profile Send private message E-mail  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group